KONYHABÚTOR GYÁRTÁS

 

Mint minden gyártásban, a méret a meghatározó: minél nagyobb egy üzem, annál gazdaságosabban tud gyártani. Mármint gyártani.

 

Mivel azonban a vállalati költségek szintjén – nagy gyárak esetén – a gyártási költség eltörpül a marketing költségek mellett, ezért ez nem sokat számít.

 

Olcsó alapanyag, nagy árrés, elsöprő reklámok, jól rejtegetett, ámde szörnyű minőség!

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Ugyanakkor az aprócska üzemecskék, műhelyek elképesztően alacsony hatékonysággal dolgoznak, mert ahol mindenki minden feladatot végez, ott a lébecolás az úr, ami drámaian megnöveli a költségeket.

 

Meg hát a minőség sincs ott, hiszen képtelenek kigazdálkodni minőségi gépeket és szerszámokat.

 

A végeredmény minősége néhol még a lapraszereltet is alulmúlja, ami nem kis szó!

 

Az ár pedig mérethatékonyság nélkül igen magas. Ha pedig nem, akkor nagy a baj, mert az alapanyag lapraszerelt minőségi szintű!

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Ellenben az olyan gyártók, akik a minőségi konyhabútor-gyártás megszállottjai, és évek kemény munkájával kivívtak maguknak egy hírnevet, ők javarészt pusztán ajánlásokból képesek megélni.

 

Marketing költségeik gyakorlatilag nincsenek, a részvényesek nem verik az asztalt az extraprofit miatt, ők képesek a minőségi alapanyagra és a felső kategóriás gyártásra koncentrálni.

 

Ehhez azonban az kell, hogy havonta 60-80 db konyhabútort legyártsanak.

 

Mivel így ők messze a legköltséghatékonyabbak mind közül, ár-érték arány tekintetében senki nem veszi föl velük a versenyt!

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

De hát mi is ez a sokat emlegetett minőség, ami annyira jellemző a felső kategóriás egyedi konyhabútor-gyártókra?

 

Például, hogy ezen a szinten már követelmény az olyan apróság is, ha és amennyiben faerezetes ajtófrontok kerülnek beépítésre, akkor a fa erezetének végig futnia kell. Mert hogy néz ki ez a micsoda itt balra!?

 

Márpedig minden lapraszerelt és elemes konyhabútor ilyen igénytelen!

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Most őszintén: direkt keverték össze az ajtófrontokat vagy ez egy amolyan lapraszerelt bosszú, ahogy a képünkbe üvöltik: FOGD MÁR FÖL VÉGRE – NEM MINŐSÉGI KONYHABÚTOR! LAP-RA-SZE-RELT!

 

Nyilván nem az, mármint nem minőség, de azért nem kellene ilyen szinten ordítania a bútorról a ténynek. Lehetne finomabban is közölni a rossz hírt.

 

A jó hír pedig az, hogy ugyanannyiért már VEHETÜNK MINŐSÉGI EGYEDI KONYHABÚTORT is, ahogy eggyel lejjebb látni fogjuk.

 

Addig szörnyülködjünk csak azokon a szerencsétleneken, akiknek nem sikerült elkerülniük ezt a lapraszerelt csapdát.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Mennyire más világ tárul elénk a minőségi egyedi bútorgyártás eredményeként.

 

Az ilyen szintű igényesség, odafigyelés és precizitás nem mond el mindent a cégről és az általa gyártott konyhabútor egészének a minőségéről?!

 

Minden mindennel fut, minden addig ér, ameddig kell. Nem szükséges átépítenünk a házunkat, hogy passzoljon bele a konyhabútor, ami abszurdum is lenne, hiszen egy ház sokkal hosszabb élettartamú, mint egy konyhabútor.

 

Relatíve olcsón megújíthatjuk otthonunkat pusztán azáltal, hogy haladunk a korral és most, 2020 felé haladva éppen divatos minimalista stílusú konyhabútort építtetünk magunknak.

 

Szeretjük a fa erezetét? Egy bizonyos erezetet nyilvánvalóan. Amit megszeretünk, miközben válogatunk. Mert a Martin Martinelli® minőségi konyhabútorai esetében módunkban áll kiválasztani magát a fát is, ami fontos, hiszen ezzel fogunk együtt élni az elkövetkező tizenakárhány évben!

 

Miért ne legyen akkor a valódi fa a mi ízlésünknek megfelelő? Miért részesítenénk egy másik ember, egy gyári figura ízlését előnyben a magunkéval szemben?

 

Miért, ha már megtehetjük, hogy eredetiek, EGYÉNISÉGEK legyünk lakásunk/házunk leglátványosabb bútorában!

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Hát nem szebb így! Elképesztő a különbség az összevissza hányt ajtófrontokhoz képest! Pedig csak igényesség, semmi több.

 

Az álomszépen futó erezet rögtön más minőségi szintre emeli a konyhabútort. Jó ránézni az ilyen odafigyeléssel elkészített bútorra.

 

Apróságnak tűnik, de nem az. Az ajtófrontok közötti távolság is szép egységes, nincsenek olyan rések, ahová szinte az ember ujja is befér, legfeljebb egy papírlap.

 

A lábazat fémből készül a Martin Martinelli® konyhabútorok esetében. Akárhányszor mossunk is fel, nem fog megvetemedni, pláne nem elrohadni. Megint csak egy apróság, de lényeges, mert a rohadást gombák idézik elő, amelyek a spóráikat rendszeresen a levegőbe lövik, és nem tudja az ember, mitől allergiás. Már hogy ne lenne az! Napi 12-14 órán át ilyen agresszív allergénnek kitéve!

 

Nem jobb a helyzet akkor sem, ha a szekrény sorozatfúrással készül és tele van lyukkal. A gombák egész egyszerűen imádják ezeket a kis zugokat.

 

Azt hisszük, ha nem látjuk a penészt, akkor nincs is jelen? A penész 99%-ban nem látszik. Ha már igen, nagyon nagy a baj.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Ha ilyen probléma az agyonlyuggatás, akkor miért csinálják? Miért léteznek lapraszerelt bútorok egyáltalán gyakran magas páratartalmú helyiségekben?

 

Nyilván ez így olcsó a gyártónak – ordít is róla az olcsóság. Hatalmas árrések így jönnek létre a vásárlók nagy kárára, a részvényesen nagy örömére. Hiszen bútorgyártás helyett lapszabászat történik azzal a különbséggel, hogy ott legalább kérhetünk egyedi méretet. Itt meg nem.

 

Ellenben papírba csomagolják a szétlyukasztott lapokat. A gyártást mi magunk kell elvégezzük akár tetszik, akár nem.

 

Vagy hívhatunk profit. Ajánlanám is, mert egy ilyen méretű bútor összeszerelése annyi idegeskedéssel jár, ráadásul olyan kínszenvedés dolgozni ezekkel a csapokkal és perselyekkel, amelyeket nem a profizmus, hanem a kényszer szült, hogy azt nem kívánom senkinek.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Ismerik a viccet! Az egyik ősember mondja a másiknak, van egy jó hírem: föltaláltam a kereket. A rossz hír az, hogy lapraszerelt.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Hát ez meg mi a fene?

 

Ebből nyilván nem lesz minőségi bútorgyártás, mert ezek a cuccok éppen csak valamilyen szintű rögzítésre alkalmasak, precíz gyártásra semmiképpen.

 

(Ha azok lennének, a minőségi konyhabútor-gyártásban is csapokat és perselyeket használnának, de hát ők sem hülyék.)

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Egy jós kis veszekedés és egy jó adag idegeskedés persze kinéz, de más nem igazán.

 

Vajon megéri? Oké, a minőség nem ugyanaz, mint a professzionális gyártás esetén, ez érthető. De még ha spórolna az ember.

 

Viszont ugyanannyiért idegeskedés nélkül, a mi konyhánk méretére szabva, felmérve és beszerelve kapunk minőségi egyedi konyhabútort.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Persze dirib-darabban megkapva, saját maga által összeeszkábálva, a sok idegeskedést valahogy túlélve, komoly minőségveszteséget elkönyvelve 5-10%-ot jó esetben spórolhat az ember.

 

A végeredmény viszont saját szerelésben gyakran egészen kétségbeejtő.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Miért is? Az ok kézenfekvő, vagy földön fekvő, ha már belevág az ember a nagy barkács-kalandba.

 

Ebből a silány alapanyagból nemhogy mi, de még az a két jó svádájú legény sem fog várat építeni. Pedig lapraszerelt szerelőként láttak már ezt meg azt, elhihetik.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Itt is vannak. Azokkal a kis lábakkal piszmogva, amelyeket egyetlen csavar rögzít a pozdorjába. Ha hebehurgya módon nem emelve akarja az ember 5 centivel odébb rakni, hanem tolva, hármat találhatnak mi lesz.

 

Kitörik a láb, kitörik a láb vagy netalán kitöröik a láb? És még csak garanciális csere sem kérhető rá vagy javítás, mert hát meg kelle volna emelni azt a fránya szekrényt.

 

A minőségi megoldás azonban teljesen más. Ott 4 db felső kategóriás Fischer csavar kapaszkodik egy saját licensz szerint kialakított menetvájat kialakítással az anyagba, hogy azt onnan kibombázni is alig lehet.

 

Ismét egy apróság, de hát a minőség azon is múlik, hogy 4 forintos vagy 4 filléres csavart haszná az ember.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

A lapraszerelt szerelő profik azonban a rendelkezésükre álló eszközökkel legfeljebb ilyen eredményre jutnak.

 

Nem vicc, ez a referenciájuk. Egy ilyen szerencsétlen kis szekrény azokból a dobozkákból.

 

Amit nem látunk, hogy azok a perselyes csavarok mennyire tartanak. Vannak kétségeim, de a célok ismeretében az eredmény nem is olyan meglepő.

 

A cél ugyanis inkább az, hogy bárki profi szerszámok nélkül is össze tudjon dobni egy szekrényt, nem pedig az, hogy olyan rögzítéstechnikát alkalmazzanak, ami a húzogatást vagy más speciális terhelést is lazán bír, a bútor pedig tizedmilliméter pontossággal tartja a derékszöget-párhuzamot.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Ilyen végeredményre – ha nem akarunk súlyosan csalódni – azért ne számítsunk.

 

Egészen biztosan nem fog úgy tűnni, mint ha az épületet a bútor köré építették volna, mert a fix elem méretek egész egyszerűen nem teszik lehetővé az ilyen minőséget.

 

Ráadásul a nem profi rögzítéstechnika végeredményként nem is ismeri a bútor a derékszög és a párhuzam fogalmát. Csodák ugyanis nincsenek.

 

Könnyű szerelni a lapraszerelt technikával működő csavarokkal, de amit föláldozunk a szimplicitás oltárán, nos, az a minőség.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

De még ilyen végeredményre sem számíthatunk. Semmire, ami precizitást igényel, ami passzentos, ami nekünk készült, ránk lett szabva.

 

Olyan lötyögős valamire ellenben igen, ami jó ide is, meg oda is Svédországtól Albániáig, Bangladestől Kuala Lumpurig.

 

A kis emberek egy kicsit nyújtózkodnak majd, a langaléták meg meggörnyednek. Az egyiknek a karja fárad el a túl magas munkapulttól, a másiknak a dereka sínyli meg az alacsonytól, de úgy nagyjából-egészében letudható egy kézlegyintéssel a dolog.

 

Már aki az a típus, hogy legyint a minőségre, és a profi, az ő testmagasságára, ízlésére, falaira szabott megoldásokra.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Na, és akkor a minőség csúcsáról, az álomszépen futó erezetről, a tökéletes szimmetriáról – ami 893,2 centiméteres elemekért kiált – a mesésen futó erezetről nem is beszéltünk.

 

Az nagyon más világ. Nem az igénytelenül összekevert, szedett-vedett ajtófontok világa, annyi szent.

 

De hozzájuthat földi halandó efféle minőségi cucchoz, vagy csak Bill Gatesnek jár a kiváltság?

 

Kérjen árajánlatot, és mindjárt megtudja!

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

A gyártás – köztünk szólva – azt jelenti, hogy leszabjuk, aztán össze is szereljük a konyhabútort, nem dirib-darabban bezacskózzuk és ledobjuk a másik elé.

 

Az egyedi gyártás pedig minőségi konzultációt követően a bútor egyedi méretre történő megtervezését, a telepítésre kijelölt helyiség tizedmilliméter pontosságú felmérését, az bútorstúdió mesterséges és mindenképpen más típusú fényeinél kiválasztott színek a saját fényviszonyainknál történő újragondolását és az árnyalatok megváltoztatását, majd az ezek szerint áttervezett konyhabútor igényes legyártását jelenti.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

A bútor összeszerelve kerül kiszállításra, az i-re a pontot pedig a gondos helyszíni szerelés teszi föl. Hogy ehelyett

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

valami ilyesmi legyen az osztályrészünk.

 

Kínlódás és sokszori nekiveselkedés helyett az öröm, a használatbavétel fenséges érzése. Mert a kettő nagyon nem ugyanaz.

Minőségi tanácsadásra időpont foglalás: 70 50 30 341

Örülünk, hogy ismét egy álomszép konyhabútort adhattunk át, ami nekünk ugyanolyan jó érzés, mint a megrendelőnek.

 

Egy elégedett megrendelő boldog kézfogásáért és azért az örömért, ami sugárzik a tekintetéből, nos, azért bármit megtennénk, és meg is teszünk, hiszen igen gyakran – utolsó láncszemként – azt kell rendbehoznunk, amit a kőművesek elrontottak. Girbegurba falakhoz tökéletesen illeszteni a szögegyenes bútort, finoman addig csiszolva, amíg föl nem veszi a fal hepehupás formáját.

 

Igen, kemény munka, de a végén a gyönyörű illeszkedéssel járó öröm mindent megér. A legtöbb esetben nem is tudja a vevő, milyen áldozatok árán jött létre az álomszép végeredmény. De neki ezt talán nem is kell tudnia.

 

Azzal ő már szinte mindent megtett, hogy bennünket választott. A többi a mi dolgunk. 

Egész könnyen felismerhető a minőségbeli különbség. A konyhabútor ugyanis teljesen más, mint szinte az összes többi bútor, leszámítva a beépíthető bútorokat. Egy gardrób vagy egy fürdőszobai szekrény jól néz ki önállóan is, egy tévéállvány nemkülönben, azonban a konyhabútor nagyon szerencsétlen látványt nyújt, bolti portékává silányul, ha nem ér faltól falig, nem szimmetrikus és nem tökéletesek a függőleges és vízszintes vonalai.

 

Ne essen a megtévesztő reklámfotók áldozatául, ahol a falakat a konyhabútorra méretezték! Önnél ugyanaz a bútor, ha rövidebb, mint a fal, rettenetesen fog mutatni. Pontosabban azt mutatja, ami.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni, mindenképpen szükségünk van egy alaprajzra, amelyen szerepelnek a fal méretek, a kiállások (gáz, víz, elektromos), illetve a nyílászárók nyitásiránnyal és parapet magassággal.

A konyhabútor legmeghatározóbb elemének, az ajtófrontok színének a kiválasztása két lépésben történik. Előzetesen a konyhastúdióban. Mivel azonban nem biztos, hogy az Ön lakáséban azonosak a fényviszonyok, a reflexió és a világítás színhőmérséklete, mint a konyhastúdióban, hatalmas a veszélye annak, hogy az az szín, amit a konyhastúdióban tetszik, otthon kopottasnak, vagy pusztán irritálónak tűnik majd. Gagyi dolog ezért a konyhastúdióban véglegesen színt választani. A szín véglegesítése minden professzionális konyhastúdiónál a vevő lakásában, felmérés alkalmával történik meg.

Minél fényesebb egy felület, annál érzékenyebb. Biztosan tapasztalta már ezt autója középkonzolán, a sebváltó környékén vagy egyszerűen mobiltelefonja hátulján. Egy konyhabútor olyan hamar lelakottá válik, ha nincs egy speciális eljárással karcolódásmentesítetté téve az ajtófrontja, hogy erről csak rémtörténeteket tudnék mesélni.

VEVŐINK MONDTÁK

Engem a konyhastúdióban dolgozók szakértelme ragadott meg leginkább. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi veszély rejlik egy tervezési hibában. A mi esetünkben a sarokelem lett volna szinte használhatatlan, ha egy másik cég tervénél maradunk. Köszönjük a segítséget. 2018. augusztus 7.

Kollár Ildikó
/ Budapest

Már sokan említették előttem a szakértelmet – ami szó szerint úgy igaz, ahogy leírták – viszont, ha az áruk nem annyira megnyerő, amennyire a mi esetünkben volt, akkor megköszönve a segítségüket, de nem tőlük rendeltük volna a konyhabútorunkat. Nekünk a német konyha megfizethetetlen volt, a skandinávon meg már túl akartunk lépni. Ennyi.

Emma
/ Vác