KONYHABÚTOR TERVEZÉS

 

A kész konyhabútorokat leszámítva – ahol kényszerpályán mozog az ember – az egyedi konyhabútor készítés körébe tartozó bútorokat meg kell tervezni, méghozzá egy bútor tervező szakemberrel közösen. Nem egy bolti eladóval, hanem egy gyártó szakemberével, aki mindent tud a szakmáról, mert csak ennek van értelme. Ha a hűtő mellé helyezett sütőre az eladó bólogat, az nem jó.

 

 

 

A tervezés első lépéseként előkerül az alaprajz, illetve meghallgatja a szakember a konyhabútorral kapcsolatos elvárásokat, a dizájn elképzeléseket, modern, szupermodern, luxus, rusztikus, fél rusztikus.

 

 

 

„Színben legyen világos, de ne fehér, nagy fiókokat kérünk, jól kihasználható sarkot, nincs spájzunk, így a lekvárokat, liszteket, sőt még az ásványvizes palackokat is a konyhabútorban szeretnénk tárolni, szűk a hely, ne legyen kiálló fogantyú” stb. Esetleg: hoztuk a belsőépítészünket is, mert ő már ismeri a stílusunkat. Persze mindenki maga is megfogalmazhatja elvárásait.

 

 

 

Ha minden információ rendelkezésünkre áll, következhet egyfelől az alapanyagok kiválasztása és a bútor struktúrájának megtervezése különöse tekintettel az adottságokra, ablak, kiállások és kivezetések.

 

 

 

Költségvetés indikációt is kell kapnunk, hogy ahhoz igazíthassuk az alapanyagokat. A kerámia ajtófront egy kicsit drágább, az üveg és a festett olcsóbb, az akril a legolcsóbb.

 

 

 

A minőségből nem adunk lejjebb, mert az senkinek nem jó. Nekünk azért nem, mert garanciázni járni meglehetősen költséges, az ügyfélnek azért nem, mert ha egy túlpakolt fiók nem jár rendesen, az az egész konyhabútor minőségét lerontja.

 

 

 

Egy alacsony minőségű 25 kg-os teherbírású fiók szép, modern 90 cm szélességben alkalmatlan a használatra. Hiszen már maga a fiók test az ajtófronttal és fiókvasalattal meghaladhatja a 7-8 kg súlyt. Pár minőségi, vastag fenekű lábossal már túl is terheltük az egészet.

 

 

 

A testmagassá meghatározz a munkalap magassága mellett a felső szekrények felnyíló vasalatának a típusát és működtetését is, de a mikrohullámú sütő elhelyezésének magasságát is, hiszen ez nem lehet a teteje szemmagasság fölött, mert bele kell tudni látni, hogy ha folyadékot melegít az ember, véletlenül se borítsa magára az ember. Vagyis a legtöbb ember számára helyes beépítés az alábbi.

 

 

 

Az alábbi pedig csak abban az esetben helyes beépítés, ha a férj és a feleség is legalább 185 cm magas.

 

 

 

Minőségi konyhabútor tervezés alkalmával több száz ilyen és hasonló kérdés merül föl, ha és amennyiben megfelelő tudású konyhabútor tervező segíti a vásárlót.

 

 

Foglaljon időpontot konyhabútor tervezésre

MOST a 70-50-30-341-es telefonszámon!