YOUR CART

Edit Cart
 • No products in the cart.

Pár szó a fiókokról

Azt ma már senkinek nem kell magyarázni, mi az előnye egy fióknak egy nyitós-polcos szekrényhez képest. Igen, elölről mindent ki kell pakolni, hogy a hátsó cuccokhoz hozzáférjen az ember. Igen, ez kényelmetlen.

Annál több figyelmet érdemel azonban egy anomália, ami a reklám és a valóság között feszül.

A reklám-fiókban egy fős a család és mindig minden el van mosva, és soha senki nem ejti le az evőeszközt. Ráadásul mindig a fakk közepére teszik az evőeszközt.

 

A valóságban ezernyi evőeszköz hever szerteszét a fiókban, hol így

 

 

hol meg így:

 

 

Ha mindezt valaki egy egy méter széles mély fiókban adja elő, azonnal 40-50 kiló terheli azt a szerencsétlen csúszkát, ráadásul nem egyenletesen.

 

Ha nem is gyakori – bár láttam nem egyszer- hogy valaki telerakja ásványvízzel a fiókokat.

 

 

A konyhabútor van értünk, nem mi a konyhabútorért. Ha befőttekkel, savanyúsággal és lekvárral akarjuk telepakolni a fiókokat, akkor, ha nem gagyi lapraszerelt konyhabútort veszünk 25 kg teherbírású fiókokkal, hanem minőségi konyhabútort 65 kg teherbírásúakkal, akkor ne állítsuk meg párunkat az ilyen és hasonló partizánakciói kellős közepén.

 

 

Ha az öntöttvas lábosok nagy kedvelője, ne szóljunk rá, hogy „azt a kollekciók 5 fiókba arányosan, középre súlyozva légy szíves nyuszikám”, hanem örömmel konstatáljuk a helyzetet, hogy a méteres fiókok is ragyogóan működnek, még ha féloldalasan lettek pakolva akkor is.

 

 

Abban az esetben, ha a technikai színvonal már elért oda, hogy egyszerűen és nem irreális áron hozzáférhessünk egy életünket jelentősen megkönnyítő eszközhöz, akkor azt érdemes meg is tennünk saját boldogságunk érdekében.

Márpedig elér. Ma csupán pár elavult és a vevőkön spóroló cég szereli az ósdi 25 kg teherbírású fiókokat, de legalább könnyű felismerni őket, hogy futva menekülhessünk onnan.

About Author : admin
YOU MAY ALSO LIKE
3 COMMENTS
 1. At 09:49 On 2018-10-20

  Micsida átverés ez az ikeánál!

  1. At 12:06 On 2018-11-20

   Ezek szerint az ikea ilyen vacak fiókokat rak a konyháiba?

 2. At 10:25 On 2018-11-17

  Nem gondoltam, hogy ennyire nagy súly van egy fiókban. Lemértem, én még egy 60 szélesbe is közel 30 kilót pakoltam. Nyekereg is tőle rendesen. Ezek szerint tönkre fog menni hamarosan?