YOUR CART

Edit Cart
  • No products in the cart.

Ízelítő a konyhabútor színek témából

Itt most az árnyalatokról lesz szó, mert az ördög a részletekben bújik meg. Nem piros konyhabútort kell választanunk, hanem egy adott vörös árnyalatot.

Van némi különbség a pöttyös labda piros

 

 

és egy Ferrari fél évszázad alatt árnyalatról árnyalatra finomított vörös színe között.

 

 

A feladatunk ráadásul még ennél is sokkal nehezebb, hiszen nekünk nem egy vagy egy-két színt kell megfeleltetnünk egymásnak, hanem még egy különálló konyha esetében is legalább négyet.

 

A konyhabútor ajtófrontját a munkalappal és a mosogatótállal, a fal színével és a padlóburkolattal valamint a bejárati ajtó színével.

 

Ezen kívül ott az ablakkeret és -kilincs, a sütő ajtaja és fogantyúja, az elszívó, a csempe, a világítótest stb. Ráadásul szépen kell mutatnia az egésznek napfénynél éppúgy, mint mesterséges fénynél.

 

 

Ha nincs színválaszték, esélyünk sincs megbirkózni a feladattal. Ha van, akkor már csak szakértő segítséget kell igénybe vennünk a siker eléréséhez, aki lehet egy képzett bútorszakértő, de egy belsőépítész is.

 

 

Létezik barnás-bézs, sárgás-bézs, szürkés-bézs, vöröses-bézs, sőt még a kés és zöld sor végén is áll egy törtfehér árnyalat, amelyből önállóan egyáltalán nem tűnik ki az eredet, a keverés, csak ha egymás mellé tesszük őket.

 

De akkor miért törődjünk ilyen parányi különbséggel? Azért, mert ha azt a bézst választjuk ajtófrontnak, amely a barna sor végén áll, amellett egy szürke padló kiveri a biztosítékot, annyira nem stimmel egymáshoz a kettő. Hol a szürke tűnik kékes árnyalatúnak, hol a bézs ajtófront kifejezetten sárgának.

 

 

Ellenben, ha a bézs a szürke sor végén áll, akkor olyan kellemes, meleg barnás beütése lesz egy kifejezetten szürke és grafit háttér előtt, hogy öröm lesz ránézni.

Az élet legjelentősebb dolgai egytől egyig olyan – külső szemlélő számára – jelentéktelennek tűnő részleteken múlnak, mint egy pillantás, egy szinte észrevehetetlen mimikai ránc. Nincs szükség drámai vállrándításra, nagy monológokra, fennkölt gesztusokra, elég egy nüansz, egy parányi jelzés. Talán tudatosan észre sem veszi az ember, a másik sem, de jó vagy rossz érzés keltődik az emberben azonnal.

Pontosan ugyanez a helyzet a bútorral is, különösen a lakás/ház díszét jelentő, igen szembeötlő jelenségre, a konyhabútorra. Érdemes egy kissé többet elmolyolni a válogatással, hiszen a családi együttlét egyik színfoltját vagy parányi felhőcskéjét alkotjuk meg distinkciónkkal.

About Author : admin
YOU MAY ALSO LIKE